Kvällen

Ett stort plus finns med att vara arbetslös. Inga tider alls att passa. Därför begav det sig ikväll för en gammal klassiker. Spökjakt. Det är bland det läskigaste man kan göra kalla höst nätter, leta spöken i gamla, tomma byggnader. 

Turen gick idag till en skithåla i stockholms trakten vid namn Rimbo. Det börjar med att vi hoppar in i bilen, baksätet laddar upp rom och cola i varsin Mc donald's mugg och passagerarsätet samt jag (förare) håller sig nyktra för kvällen. 

Stop 1 var inte alls planerat. Jag fick syn på en fornminnesskylt som bara talade om en slottsruin 2 km in på en grusväg. Sagt och gjort, kom fram till skylten och blev då informerade via en tavla om att själva slottsruinen (som i själva verket var en forntidsborg) låg 400 meters promenad bort... rakt in i skogen. På med mobillamperna och bege sig. Kom dit, stor besvikelse. Hände absolut ingenting. Åkte därifrån.
Spökfaktor ruin: 0 av 10 Spökfaktor skogspromenad: 3 av 10

Stop 2 försökte vi oss på Johannesbergs slott, vilket vi misstänkte skulle vara väl använt då det numer är konferans samt golfklubb på området. Stor besvikelse därmed. Vi åker vidare.
Spökfaktor: 0

Stop 3 var kvällens huvudnummer och denna gång var det http://www.norrtalje.se/templates/page____6997.aspx som stod för underhållningen. Ruinen är tydligen ganska farlig att beträda vilket vi visste när vi kom dit. Men det är ingen som hindrar en gammal äventyrare. DOCK, så innebar själva entrén en 600 meters lång promenad över en förbannad åker med midjehögt gräs. Utöver det så krävdes det en examen i klättring för att beträda själva ruinen. När vi slutligen var inne kunde man konstatera att det var RIKTIGT häftigt. Platsar helt klart på min top 3 lista över svenska byggen jag sett.
Spökfaktor: 1 av 10 Arkitektur: 8 av 10


Efteråt hade vi planer på Rånäs slott men det fick vänta till en annan gång. Man var minst sagt utmattad efter äventyret på Mörby. Kan helt klart rekomenderas till alla er stormaktsfantaster som inte varit där än!

Godnatt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se